Най-разглеждани рецепти от последната седмица:
47564
рецепти и вдъхновения от
245 блога
харесайте Blogovoditel във Fb:

Здравейте, приятели!

Стремежът ни Блоговодител да се превърне в социална платформа, която да обедини българските кулинарни блогъри, намери проявление като ново предизвикателство към Вас:

От днес започваме конкурс на тема

Кулинарен конкурс

Тази тема едва ли може да Ви изненада, особено онези от Вас, които са израснали в малки населени места или често са гостували на село при баба и дядо. Целта ни е да съберем историята, уменията и наследството на поколения кулинари в различните области на страната. На трапезата се събират многолюдните семейства, определени празници – езически или християнски – се свързват с различни ястия, постни или месни, месят се обредни хлябове. За да запазим тези рецепти и да ги направим достояние на максимален брой хора, решихме с помощта на издателство "Софтпрес" да организираме този конкурс и да потърсим неповторимото в нашата национална кухня.

Условията за участие в конкурса са следните:

1. За участие трябва да изпратите връзка към вече публикувана във Вашия блог рецепта със снимка, на която Вие да сте автор или;
2. Да ни изпратите рецепта за традиционно българско ястие, придружена със снимка, на която Вие сте автор;
3. Всяка рецепта трябва да има подробно описание на технологията на приготвяне и използваните продукти;
4. Би било добре да опишете накратко региона и (ако разбира се, са ви известни) подробности за произхода на рецептата, без значение дали е легенда, историческо събитие или просто географска особеност на района.
5. Снимките трябва да бъдат с резолюция поне 1300*890 px., 72 dpi;
6. Срокът за участие в конкурса е до 26 февруари включително.

Можете да участвате с всякакви рецепти – салати, пити, погачи, козунаци, напитки, разядки, предястия, основни ястия, десерти. Рецептите или интернет препратка към тях (линк) изпращайте на адрес info@blogovoditel.com заедно със следните данни:

- Име на автора;
- телефон за връзка
- текст, че приемате общите условия за участие в конкурса.

Жури, съставено от представители на Блоговодител и редактори от издателството, ще оцени рецептите и ще отличи трима участници.

Както всеки конкурс, и в нашият ще има награди. Първата награда е парична сума от 300 лева, втората - 200 лева, а третата – годишен абонамент за книги на издателство "Софтпрес" на стойност 180 лева. Третата награда може да се използва наведнъж или периодично. За повече подробности вижте по-долу *.

За нас обаче истинската награда за участващите е друга. Заедно с издателство "Софтпрес" решихме да съставим книжка с 50 традиционни български рецепти. Участниците ще имат възможност да бъдат публикувани в печатното издание "50 традиционни български рецепти", което предстои да излезе през лятото. Книгата ще се предлага във варианти на руски и английски език, което ще даде възможност на истинските, българските рецепти, да достигнат до огромен кръг хора. За всеки автор ще има специална страница в книгата с представяне, снимка, няколко думи за него и разбира се, адрес на блога, уебсайта му и т.н. Всяка рецепта ще бъде представена със снимка, текст, точно описание на продуктите, име на автора и (ако е известна) кратка история за произхода на рецептата. Не пропускайте възможността Вашите рецепти да достигнат не само до българска, но и до чуждестранна аудитория!

Избраните за публикуване рецепти и снимки остават собственост на автора им; той предоставя на издателството единствено правото за публикуване в печатното издание и се задължава да не публикува същата рецепта и същата снимка в друго печатно издание. Както вече казахме, за всеки автор в книжката ще има представяне в една страница. За повече информация вижте Общите условия за участие в конкурса на Блоговодител и издателство "Софтпрес".

Ние също ще направим специално представяне на победителите и селекция с рецепти в Блоговодител (за онези от тях, които вече са индексирани при нас), която ще се казва "Традиционни български рецепти".

Очакваме Вашите предложения на нашия и-мейл адрес info@blogovoditel.com!


* Можете да се възползвате от стойността на наградата еднократно, като си закупите книги от каталога на издателство "Софтпрес" на стойност до 180 лева или да следите най-новите издания, като си поръчвате всеки месец по една или няколко книги на стойност до 15 лева – изборът е изцяло Ваш.