49494
рецепти и вдъхновения от
245 блога
харесайте Blogovoditel във Fb:

НОВИНИ

Това са новини, свързани с Блоговодител или кулинарния свят. Изберете всяко от заглавията, за да прочетете повече информация:

Лято в планината: Филцмос
Лято в планината: Филцмос
Забележителни места, живописни пътища, адреналин.
от 10.09.2020 09:44:01
Здравословни рецепти
Здравословни рецепти
Даниела Ламбова
от 14.01.2020 16:36:18
Есен в Ню Йорк
Есен в Ню Йорк
Една носталгично-романтичнар разходка
от 06.12.2019 10:23:12
КРАКОВ - ОТ КИСЕЛОТО ЗЕЛЕ ДО ВЪЛШЕБНИЯ ШОКОЛАД WEDEL
КРАКОВ - ОТ КИСЕЛОТО ЗЕЛЕ ДО ВЪЛШЕБНИЯ ШОКОЛАД WEDEL
Колкото и пъти да минете през центъра на Краков, никога няма да ви омръзне.
от 24.11.2019 23:30:58
Шоколадов Велур?!
Шоколадов Велур?!
Йоли, споделя тайните на една от най-ефектните глазури за торти и сладкиши
от 06.11.2019 08:51:40

Лято в планината: Филцмос

Чисто щастие. Вдишане... издишане... свеж въздух прониква в гърдите ни. Забележителни места, живописни пътища, адреналин. Дори и без спорт и без разходки, планинските дестинации са подходящи за всеки вкус. Достатъчно е само да се отпуснем до някое езеро или на верандата на планинска хижа. Всеки ден е ново приключение, а за любителите на такива изборите са безгранични.

Нощувка в 4 звезден хотел, в хижа, във ферма, къща за гости, къмпинг или един непринуден пикник носят удоволствие и наслада, което прави планината подходяща за всякакъв бюджет.
Уединение, релакс, активност или себеоткриване, всеки би могъл да открие своята подходяща атмосфера. Заобиколени от природа.
Чисто. Естествено. Вечно.

Filzmoos

Филцмос е приказно красив планински курорт, разположен в района Санкт Йохан им Понгау, провинция Залцбург. Добра изходна точка е за множество дестинации в района.
Филцмос обаче става популярен и с голямото си сърце, станало повод за дарения на над 650 000 евро за деца в нужда в проекта „Сърце за УНИЦЕФ“. Всичко започнало с една гениална идея на Heribert Klein, хрумнала му по време на една от многобройните му почивки в района. Тогава видял как дърворезбаря Stefan Gappmaier издълбал дървено сърце. Тогава той спонтанно го помолил да направи 101 сърца за Уницеф, което всъщност поставило началото на мащабна кампания на благотворителност. Много известни личности като Обама, Шакира, Клаудия Шифер, Борис Бекер и много, много други се включват в проекта.

Енорийската църква на Filzmoos пък е известна с фигурата на детето Исус. Според легендата двама благочестиви овчари, които лагерували в района на Филцмос, чули малък камбанен звън. Те проследили звука и намерили издялкано бебе Исус, стоящо на полуизгнило пънче на мястото, където днес е оригиналния параклис, построен през 1820 г. Куклата била вдигнала пръсти за молитва и биела камбана. Двамата овчари отнесли фигурата в деканската църква в Алтенмаркт, откъдето тя се върнала на мястото си във Филцмос за една нощ. Но когато статуята била донесена в църквата „Свети Петър“, тя останала там.
Много легенди се предават в района, което допринася за приказната атмосфера на цветния Филцмос. Die Sage von der schwarzen Lacke, Die Sage vom Meeräugl, Der Jungbrunnen an der Bischofsmütze, са интересни истории, които сякаш прелистват и смесват интересни митове с реалността.

Цялата история може да прочетете в блога на Екатерина мирчева My candy kitchen

Публикувана на 10.09.2020 09:44:01, източник: https://mycandykitchen.blogspot.com/2020/09/liato-v-planinata-filzmoos.html


2   3   4   5   6