Най-разглеждани рецепти от последната седмица:
41322
рецепти и вдъхновения от
237 блога
харесайте Blogovoditel във Fb:

НОВИНИ

Това са новини, свързани с Блоговодител или кулинарния свят. Изберете всяко от заглавията, за да прочетете повече информация:

МЕТРО Академия представя двама британски готвачи в двудневен майсторски клас
МЕТРО Академия представя двама британски готвачи в двудневен майсторски клас
Шеф Сайръс Тодиуала ще разкрие тайните на ориенталската кухня и подправките и ще представи новата си книга Spice Box, а Шеф Колин Бъси ще представи специфични техники и маринати за приготвяне на дивечово месо
от 13.07.2018 12:20:28
На прием "Суши вечер" в резиденцията на японския посланик
На прием "Суши вечер" в резиденцията на японския посланик
18 часа, сряда, 30 май. Двамата с Илиян сме се спретнали, пием вода и сокове и очакваме началото на представянията на различни продукти, свързани с японската кухня. Аз съм леко скептичен, той е нетърпелив, както винаги.
от 12.06.2018 14:54:04
Блогспот отново промени поведението на домейните си
Блогспот отново промени поведението на домейните си
Блогспот отново промени адресите на блоговете, този път в обратна посока - от национални домейни от първо ниво (TLD) към единствен домейн .com
от 08.06.2018 13:47:59
Тесто за основа на тарт, пай, киш и др.
Тесто за основа на тарт, пай, киш и др.
Pate brisee е френското наименование на тесто, което се използва за оформяне на основа за тарт, киш или пай.
от 30.05.2018 11:24:47
Разходка из Родопите
Разходка из Родопите
Една спираща дъха разходка из Родопите, споделена от Татяна Димитрова
от 30.05.2018 11:21:13

МЕТРО Академия представя двама британски готвачи в двудневен майсторски клас

За първи път в България, едни от най-големите имена в британското кулинарно изкуство, шеф Сайръс Тодиуала и шеф Колин Бъси, ще проведат двудневен майсторски клас ексклузивно за МЕТРО Академия. Майсторският клас ще се състои в два отделни дни – 26 и 27 септември.

Колин БъсиНа 26 септември шеф Колин Бъси ще демонстрира техники, маринати и гарнитури за приготвяне на дивечово месо. На 27 септември шеф Сайръс Тодиуала ще представи различни ястия от ориенталската кухня с помощта на 10 основни подправки. Сайръс ще демонстрира разнообразни начини за приготвяне на ястия от достъпни продукти, съчетани с необикновени аромати и екзотични вкусове, които могат да бъдат опитани и в някой от собствените му ресторанти като лондонския CafeSpiceNamaste или Mr Todiwala's Kitchen.

Шеф Тодиуала е познат и като телевизионен готвач, знаменитост в британските телевизии BBC, Channel 4, UKTV и ITV. Първият му ресторант "CafeSpiceNamaste", е най-дългогодишният ресторант в Michelin BIB Gourmand, награждаван всяка година от 1997г. насам от престижния ресторантски гайд. Сайръс притежава четири ресторанта във Великобритания и един в родната му Индия.

Сайръс ТодиуалаНа 27 септември, шеф Тодиуала ще представи в България и последната си издадена книга "Spice Box". Книгата разказва за подправките и как те могат да направят едно ястия завършено и достойно за ресторант Мишлен. Носител е на Ордена на Британската империя заради благотворителната и социалната си дейност и заслуги в ресторантьорството и кулинарната индустрия.

Колин Бъси активно се занимава с обучения на готвачи, преподаватели и ученици във всички области на хранително-вкусовата промишленост в тясно сътрудничество с правителството на Великобританияр води и курсове в Университета Глазгоу. Работи съвместно с "Clifton Technologies" върху технологични разработки на специализирано оборудване sous vide от ново поколение. От 2008 г. има и собствена консултантска компания, която е специализирана в предлагането на комплексни решения за бизнеса в областта на ресторантьорството.

Двудневният майсторски клас е практически насочен и всички участници ще могат да се включат активно в приготвянето на ястията заедно с шеф Сайръс Тодиуала и шеф Колин Бъси.

Работният език на курса ще бъде английски, за което ще има подсигурено техническо оборудване за симултантен превод за всеки един от участниците.

Още информация и записване на сайта на МЕТРО Академия!

Публикувана на 13.07.2018 12:20:28, източник: МЕТРО Академия


3   4   5   6   7