Най-разглеждани рецепти от последната седмица:
44380
рецепти и вдъхновения от
239 блога
харесайте Blogovoditel във Fb:

НОВИНИ

Това са новини, свързани с Блоговодител или кулинарния свят. Изберете всяко от заглавията, за да прочетете повече информация:

Блогспот отново промени поведението на домейните си
Блогспот отново промени поведението на домейните си
Блогспот отново промени адресите на блоговете, този път в обратна посока - от национални домейни от първо ниво (TLD) към единствен домейн .com
от 08.06.2018 13:47:59
Тесто за основа на тарт, пай, киш и др.
Тесто за основа на тарт, пай, киш и др.
Pate brisee е френското наименование на тесто, което се използва за оформяне на основа за тарт, киш или пай.
от 30.05.2018 11:24:47
Разходка из Родопите
Разходка из Родопите
Една спираща дъха разходка из Родопите, споделена от Татяна Димитрова
от 30.05.2018 11:21:13
Идеи за боядисване на яйца
Идеи за боядисване на яйца
Техники и идеи за боядисване на яйца по Великден
от 03.04.2018 10:23:33
На кокал или с корен?
На кокал или с корен?
Неестествено и опасно ли е да изключим от хранителния си режим определени храни?
от 13.03.2018 11:14:38

Блогспот отново промени поведението на домейните си

Преди време Blogger промениха достъпа до блоговете, като смениха адреса blogspot.com на съответния национален домейн от първо ниво. Така, когато разглеждахте блога на Люси от дома си в Русе, адресът беше http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/, но ако бяхте на почивка във Франция и отворехте същия блог, адресът щеше да бъде http://lussisworldofartcraft.blogspot.fr/

Когато се случи, това наложи ръчно да променим адресите на блоговете на всички Вас, които използвате Блогър. Това беше необходимо, защото, когато добавяте рецепта, системата ни сравнява адресът на блога, с който разполагаме, с адресът на рецептата, която качвате, за да не стават обърквания.

Малко по-късно, във връзка с повишаване на сигурността на интернет връзката и доверието на посетителите, посъветвахме всички блогъри да минат на защитена връзка HTTPS. В тази публикация https://blogovoditel.blogspot.com/2017/09/blogger.html сме описали подробно как да настроите блога си и да използвате защитена HTTPS връзка. Това отново наложи промяна в адресите на блоговете Ви.

От няколко дни, Блогър отново смениха адресите на блоговете, само че в обратна посока спрямо първоначалното промяна. От която и страна да разглеждате даден блог, адресът му винаги се прехвърля към домейн от първо ниво .com. Така че адресът на блога на Люси пак е http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/, както беше преди първата промяна. И ние се адаптирахме към това, в нашата база данни всички блогове в Блогър са обновени с новите адреси и сега, когато добавяте рецепта, можете да използвате Copy -> Paste директно от браузъра си, без значение в коя държава сте.

Публикувана на 08.06.2018 13:47:59, източник: Блоговодител


4   5   6   7   8