Най-разглеждани рецепти от последната седмица:
44381
рецепти и вдъхновения от
239 блога
харесайте Blogovoditel във Fb:

НОВИНИ

Това са новини, свързани с Блоговодител или кулинарния свят. Изберете всяко от заглавията, за да прочетете повече информация:

История на класическото ТИРАМИСУ
История на класическото ТИРАМИСУ
Тирамису е петата най-използвана дума в италианската кухня
от 22.02.2021 15:01:21
И замириса на бабини гозби и спомени
И замириса на бабини гозби и спомени
Автентични готварски рецепти от нашите баби
от 01.11.2020 20:33:40
Лято в планината: Филцмос
Лято в планината: Филцмос
Забележителни места, живописни пътища, адреналин.
от 10.09.2020 09:44:01
Здравословни рецепти
Здравословни рецепти
Даниела Ламбова
от 14.01.2020 16:36:18
Есен в Ню Йорк
Есен в Ню Йорк
Една носталгично-романтичнар разходка
от 06.12.2019 10:23:12

Есен в Ню Йорк

Точно преди година по това време обикаляхме из улиците на Ню Йорк. “Есен в Ню Йорк” звучи толкова магично и запалва такъв огън и желание в мен, че ми иде да скоча на първия самолет, за да се разходя из Сентръл парк и да се полюбувам на есенните цветове, които природата е нарисувала. Леко хладното време, хората, които спортуват по всяко време на деня, песента на птиците, играта на катериците, тук-там някоя мобилна количка, на която се предлагат печени ядки и кестени или пък топъл чай и кафе. Сентръл парк е едно от най-красивите места, на които мога да се връщам … винаги. Хубавото на парка е, че за разлика от другите популярни места из НЙ, туристите са много по-малко. Дали на мен така ми се струва, заради огромното пространство или наистина е така, няма никакво значение. Сентръл парк е must visit, когато и да отидете в Ню Йорк.

От студентските ми години, когато за първи път стъпих в НЙ и се влюбих за цял живот, искам да посетя града есенно време и така стигнахме до миналогодишното ни пътуване. Избрахме късен Ноември, защото заради климатичните промени, сезоните се изместиха и есенното оцветяване на листата на дърветата започва по-късно и съответно зимата идва в късен Декември. Или поне така беше последните няколко години. Но денят, в който кацнахме, беше първият зимен ден за сезона, първи сняг, първи минусови температури … След почти 6 месеца плануване на пътуването, бях малко разочарована от тази внезапна промяна на времето, при положение, че предишната седмица градусите се въртяха около 15С. Но все пак бяхме в Ню Йорк ❤️ И бяхме двамата. Така че друго нямаше значение. След като кацнахме на JFK, се наложи да останем повече от 2 часа на летището преди да можем да вземем багажа си, заради лошото време. Вече беше тъмно, а снегът се сипеше на парцали, така че побързахме да стигнем до хотела.

На следващата сутрин беше почти толкова студено и ветровито, но поне снегът се беше стопил и есенните цветове се виждаха. Имахме почти една пълна седмица в Ню Йорк и както става по законите на Мърфи, времето се стана чудесно, есенно и слънчево точно накрая. Въпреки това, успяхме да усетим истинската есен и да видим красотата на града в есенна премяна. За това пътуване до НЙ нямахме конкретна програма с изключение на няколко места за хапване (за които ще ви разкажа в следващ пост), затова ще оставя снимките да ви разходят, макар и виртуално ❤️

Продължете разходката из Ню Йорк в блога Cake and pancake...

Публикувана на 06.12.2019 10:23:12, източник: https://cakeandpancake.com/


1   2   3   4