Най-разглеждани рецепти от последната седмица:
29926
рецепти и вдъхновения от
214 блога
харесайте Blogovoditel във Fb:

НОВИНИ

Това са новини, свързани с Блоговодител или кулинарния свят. Изберете всяко от заглавията, за да прочетете повече информация:

Разходка до Долината на розите
Разходка до Долината на розите
Ако не си ходил в Розовата долина  през май, си пропуснал много, а ако си ходил, знаеш за какво говоря – сега е точният момент – започва цъфтежът на българските рози, който ще продължи най-много две-три седмици, нямаш много време  да се насладиш на цъфналите розови градини
от 23.05.2017 21:35:47
Foodie Boulevard отбелязва Food Revolution Day 2017
Foodie Boulevard отбелязва Food Revolution Day 2017
Спонсорирано съобщение Food Revolution Day e инициатива на Food Revolution Foundation, основана от световно известния готвач Джейми Оливър
от 17.05.2017 10:28:39
Баш адвенчър с камили в пустинята Сахара
Баш адвенчър с камили в пустинята Сахара
Искам този рошав жълт спомен да си го консервирам в буркан.... като туршия!  За зимата..... Да наредя ред хора, камили и облаци, ред въздух, напоен с аромат на дъжд, ред шумолящи от капките зелени оазиси,  ред сгушени в палатка свечеряване и зазоряване,  ред разрошени пясъчни въздишки,  ред от разчепканата самота на камиларя, ред от цветните сънища на заспалата пустиня, ред пищен аромат на мента, разцъфващ в палатката, ред виолетово звездно небе...... и да ги полея с изумителната раздробена тишина на Сахара.  Да ги подправя с разстланите пясъчни дюни,   като шафранови  цветове. Да си скътам  буркана на топло, до сърцето ми. И никоя  "зима"  вече няма да е студена,  защото аз ще си имам моите жарки спомени...... Целият пътепис може да видите тук
от 07.05.2017 01:11:52
Корабът мелница
Корабът мелница
Една водна мелница, която се отличава от останалите с местоположението си и формата
от 05.05.2017 15:01:14
Слънчев Лондон
Слънчев Лондон
Ето това се казва късмет! Цяла седмица в Лондон да те пече слънце по цял ден. Е.
от 02.05.2017 14:42:29

Foodie Boulevard отбелязва Food Revolution Day 2017

Спонсорирано съобщение

Food Revolution Day e инициатива на Food Revolution Foundation, основана от световно известния готвач Джейми Оливър. Тази година денят ще се отбележи в повече от 120 страни и България е една от тях.

В град София денят ще бъде отпразнуван с редица инициативи на 19ти и 20ти май и една от тях е творческата кулинарна работилница за деца и родители на Софи Йотова от Foodie Boulevard в Хотел "Метрополитън".

Храната като социален фактор и образователен катализатор за деца и родители!

Храната е толкова повече от гориво за тялото! Храната може да бъде мощен социален фактор с образователна роля, катализатор за материализиране на творческите заложби на нашите деца и средство за сближаване с най-близките ни хора!

Храната може да бъде най-добър приятел и партньор в игрите, който помага на децата да култивират здравословни навици. Тя може да бъде изразното средство, чрез което да претворяваме вдъхновението си в нещо обозримо.

А здравословната храна, която идва в толкова различни естествени форми и текстури, с толкова различни естествени аромати и цветове - тази храна и ролята й в нашия живот празнува Food Revolution Day.

Кога и къде?

  • Събота, 20ти май
  • Място: Хотел "Метрополитън", бул. Цариградско шосе 64 Начален час: 13:00
  • Водещ: Софи Йотова от Foodie Boulevard – кулинарен блогър и официален посланик на Food Revolution
  • Вход за участници: безплатно с предварителна регистрация *Местата за участие са изчерпани, но събитието ще се предава в реално време онлайн на страницата на Foodie Boulevard във Facebook

Какво да очакваш?

  • Заповядай на работилницата, за да се потопим заедно във вълшебно-вкусния и здравословно-творчески свят на истинската храна и да научим любопитни и интересни факти за някои от любимите ни здравословни продукти.
  • Включи се в създаването на вкусни картини с плодове и зеленчуци.
  • Виж как чрез творчески занимания и игри можем да стимулираме естественото любопитство на децата към здравословната храна.

 

Автор: Софи Йотова

Публикувана на 17.05.2017 10:28:39, източник: http://foodieboulevard.com


1   2   3   4