Най-разглеждани рецепти от последната седмица:
41320
рецепти и вдъхновения от
237 блога
харесайте Blogovoditel във Fb:

НОВИНИ

Това са новини, свързани с Блоговодител или кулинарния свят. Изберете всяко от заглавията, за да прочетете повече информация:

Конфитюр за 5 минути!
Конфитюр за 5 минути!
Мисията възможна с Гелфикс на Dr. Oetker
от 24.06.2019 14:52:41
Осмият Балкански международен винен конкурс и фестивал се мести на открито в сърцето на София
Осмият Балкански международен винен конкурс и фестивал се мести на открито в сърцето на София
Балканският международен винен конкурс и фестивал Балканският международен винен конкурс и фестивал (Balkans International Wine Competition and Festival - BIWCF) отваря врати за осми пореден път
от 24.04.2019 12:48:38
6 начина да подобриш храносмилането си естествено
6 начина да подобриш храносмилането си естествено
Информация и съвети за справяне с проблема на липсата на достатъчно стомашни сокове
от 26.03.2019 11:02:17
Кулинарна фотография: основи и съвети
Кулинарна фотография: основи и съвети
Обичате ли да снимате храна? Може би сте разочаровани, че снимките ви никога не стават като в Pinterest и Instagram? Ако е така, не се обезсърчавайте!
от 26.03.2019 10:16:56
Гурме програма на СФФ: вино, зехтин и... бюрек
Гурме програма на СФФ: вино, зехтин и... бюрек
Тази година София Филм Фест има специална Гурме програма, в която влизат 3 великолепни документални филма.
от 07.03.2019 10:56:26

Кулинарна фотография: основи и съвети

Обичате ли да снимате храна? Може би сте разочаровани, че снимките ви никога не стават като в Pinterest и Instagram? Ако е така, не се обезсърчавайте! Необходими са известни усилия, за да подобрите уменията си в тази област, но най-важно е да започнете да разпознавате собствените си грешки. В тази публикация съм подбрала моите най-важни съвети на тема кулинарна фотография, с цел да ви помогна да се научите да правите по-добри снимки.

Получавам доста въпроси по отношение на техниките ми на снимане и това ме накара да напиша тази публикация. Да си призная, отне ми няколко месеца, за да я сглобя, защото кулинарната фотография е огромна тема, а исках да представя на моите читатели възможно най-полезната информация.

Целта ми е да ви спестя много лутане, да ви предпазя от някои грешки и да ви дам успешен старт в кулинарната фотография. Ако следвате всички съвети, които съм изложила и ако практикувате поне 1-2 пъти седмично, обещавам ви, че в следващите три месеца ще подобрите значително снимките си.

Фотоапарат

Може би се питате кой фотоапарат е най-подходящ за кулинарна фотография. Отговорът е: всеки фотоапарат е подходящ, а също и смарфоните! Истината е, че дори да се сдобиете с професионална техника, тя няма да ви гарантира автоматично, че ще започнете да правите перфектни снимки. Най-важното в началото е да научите основите на осветлението, композицията и стайлинга, което ще ви позволи да правите чудесни снимки и с най-евтиния фотоапарат.

В днешно време смартфоните имат невероятни възможности, затова те не трябва да се подценяват. Когато започнах този блог през 2012-та година, снимах с iPhone 4S. Тогава повечето от снимките ми бяха кошмарни, но ми направи впечатление, че някои се получваха доста прилични. И вие може да забележите непоследователност в качеството на фотографията си: най-вероятно това се дължи на факта, че все още не сте се научили да осветявате и композирате снимките си, затова всеки път резултатът е различен.

...

Цялата статия от блога Dani’s Cookings може да прочете тук.

Публикувана на 26.03.2019 10:16:56, източник: daniscookings.com


1   2   3   4   5