Най-разглеждани рецепти от последната седмица:
46985
рецепти и вдъхновения от
245 блога
харесайте Blogovoditel във Fb:

НОВИНИ

Това са новини, свързани с Блоговодител или кулинарния свят. Изберете всяко от заглавията, за да прочетете повече информация:

Габровка обновява древни кулинарни рецепти със сини сливи
Габровка обновява древни кулинарни рецепти със сини сливи
Специално за „Кулинарното наследство на България“
от 29.08.2018 14:59:47
Кулинарното наследство на България
Кулинарното наследство на България
Част от националния календар на Европейска година на наследството 2018
от 16.08.2018 14:31:07
Андре Токев в търсене на „Кулинарното наследство на България“
Андре Токев в търсене на „Кулинарното наследство на България“
Кулинарията е история и историята е кулинария, смята Андре Токев – ловецът на храна, основател на Българската асоциация на професионалните готвачи и жури в Bocuse d’Or - най-престижният кулинарен конкурс в света
от 30.07.2018 11:22:31
Кулинарното наследство на България
Кулинарното наследство на България
До 30 септември всички любители на самобитната българска кухня от страната и целия свят ще могат да се включат в конкурса „Кулинарното наследство на България“ като изпратят автентични рецепти на традиционни български ястия
от 16.07.2018 15:23:40
МЕТРО Академия представя двама британски готвачи в двудневен майсторски клас
МЕТРО Академия представя двама британски готвачи в двудневен майсторски клас
Шеф Сайръс Тодиуала ще разкрие тайните на ориенталската кухня и подправките и ще представи новата си книга Spice Box, а Шеф Колин Бъси ще представи специфични техники и маринати за приготвяне на дивечово месо
от 13.07.2018 12:20:28

МЕТРО Академия представя двама британски готвачи в двудневен майсторски клас

За първи път в България, едни от най-големите имена в британското кулинарно изкуство, шеф Сайръс Тодиуала и шеф Колин Бъси, ще проведат двудневен майсторски клас ексклузивно за МЕТРО Академия. Майсторският клас ще се състои в два отделни дни – 26 и 27 септември.

Колин БъсиНа 26 септември шеф Колин Бъси ще демонстрира техники, маринати и гарнитури за приготвяне на дивечово месо. На 27 септември шеф Сайръс Тодиуала ще представи различни ястия от ориенталската кухня с помощта на 10 основни подправки. Сайръс ще демонстрира разнообразни начини за приготвяне на ястия от достъпни продукти, съчетани с необикновени аромати и екзотични вкусове, които могат да бъдат опитани и в някой от собствените му ресторанти като лондонския CafeSpiceNamaste или Mr Todiwala's Kitchen.

Шеф Тодиуала е познат и като телевизионен готвач, знаменитост в британските телевизии BBC, Channel 4, UKTV и ITV. Първият му ресторант "CafeSpiceNamaste", е най-дългогодишният ресторант в Michelin BIB Gourmand, награждаван всяка година от 1997г. насам от престижния ресторантски гайд. Сайръс притежава четири ресторанта във Великобритания и един в родната му Индия.

Сайръс ТодиуалаНа 27 септември, шеф Тодиуала ще представи в България и последната си издадена книга "Spice Box". Книгата разказва за подправките и как те могат да направят едно ястия завършено и достойно за ресторант Мишлен. Носител е на Ордена на Британската империя заради благотворителната и социалната си дейност и заслуги в ресторантьорството и кулинарната индустрия.

Колин Бъси активно се занимава с обучения на готвачи, преподаватели и ученици във всички области на хранително-вкусовата промишленост в тясно сътрудничество с правителството на Великобританияр води и курсове в Университета Глазгоу. Работи съвместно с "Clifton Technologies" върху технологични разработки на специализирано оборудване sous vide от ново поколение. От 2008 г. има и собствена консултантска компания, която е специализирана в предлагането на комплексни решения за бизнеса в областта на ресторантьорството.

Двудневният майсторски клас е практически насочен и всички участници ще могат да се включат активно в приготвянето на ястията заедно с шеф Сайръс Тодиуала и шеф Колин Бъси.

Работният език на курса ще бъде английски, за което ще има подсигурено техническо оборудване за симултантен превод за всеки един от участниците.

Още информация и записване на сайта на МЕТРО Академия!

Публикувана на 13.07.2018 12:20:28, източник: МЕТРО Академия


5   6   7   8   9