Най-разглеждани рецепти от последната седмица:
42004
рецепти и вдъхновения от
238 блога
харесайте Blogovoditel във Fb:

НОВИНИ

Това са новини, свързани с Блоговодител или кулинарния свят. Изберете всяко от заглавията, за да прочетете повече информация:

Лято в планината: Филцмос
Лято в планината: Филцмос
Забележителни места, живописни пътища, адреналин.
от 10.09.2020 09:44:01
Здравословни рецепти
Здравословни рецепти
Даниела Ламбова
от 14.01.2020 16:36:18
Есен в Ню Йорк
Есен в Ню Йорк
Една носталгично-романтичнар разходка
от 06.12.2019 10:23:12
КРАКОВ - ОТ КИСЕЛОТО ЗЕЛЕ ДО ВЪЛШЕБНИЯ ШОКОЛАД WEDEL
КРАКОВ - ОТ КИСЕЛОТО ЗЕЛЕ ДО ВЪЛШЕБНИЯ ШОКОЛАД WEDEL
Колкото и пъти да минете през центъра на Краков, никога няма да ви омръзне.
от 24.11.2019 23:30:58
Шоколадов Велур?!
Шоколадов Велур?!
Йоли, споделя тайните на една от най-ефектните глазури за торти и сладкиши
от 06.11.2019 08:51:40

Шоколадов Велур?!

Една от най-ефектните глазури за торти и сладкиши е шоколадовия велур. Нарича се така, тъй като покритието е фино, нежно и действително прилича на истински велур. Ползва се тъмен или бял шоколад, като белия може да се оцвети със сладкарски маслоразтворими бои. Нужни са и съответните аксесоари, а не всеки разполага с тях. Невъзможно е глазурата да се нанесе без кондиторски пистолет, но става и с аерограф, който се ползва в строителството. Може да се намери в съответните магазини, но все пак трябва да го купите. За начина на работа няма да говоря, тъй като моята цел е съвсем друга. А именно, как може да направите подобие на тази красива глазура по друг начин. Бих казала, че е не по-малко ефекнто и вкусно.

Нужно ви е най-обикновено кексово тесто, но лично аз препоръчвам да е с масло, а не с олио. В случая не търся вкуса на маслото, а това, че кексовете с него са по-сухи и ронливи, отколкото с олио. Пригответе малка част тесто. Може да го направите с какао или да оцветите с хранителни бои в избран от вас цвят. Изпечете го и оставете да изстине.
С нож изрежете краищата и всички части, които са променили цвета си от печенето. Нарежете на тънки филийки и изсушете в много слаба фурна. Трябва да получите напълно изсъхнали сухари. Смелете сухарите в блендер и ако все още са влажни ги доизсушете. Не забравяйте, температурата трябва да е действително ниска, за да не промени цвета на трохите. А след като изстинат ги пресейте през фино сито. Това е всичко. Може да ги съхранявате дълго време в буркан така, както съхранявате най-обикновени сухари. А когато решите да украсите торта, поръсете ги върху нея със сито.

Още по-лесен вариант е да не изхвърляте (или изяждате скришно) отрязаните части кекс, когато се наложи да го изравните. Като пример мога да ви дам моето Шоколадово-кексово руло. От изрязаните части направих трохи по описания от мен начин. Поръсих ги върху сладкиша и той веднага се превърна от най-обикновен кекс в нещо специално.


Публикувана на 06.11.2019 08:51:40, източник: https://www.yoli-bg.com


1   2   3   4