Най-разглеждани рецепти от последната седмица:
41296
рецепти и вдъхновения от
237 блога
харесайте Blogovoditel във Fb:

НОВИНИ

Това са новини, свързани с Блоговодител или кулинарния свят. Изберете всяко от заглавията, за да прочетете повече информация:

Конфитюр за 5 минути!
Конфитюр за 5 минути!
Мисията възможна с Гелфикс на Dr. Oetker
от 24.06.2019 14:52:41
Осмият Балкански международен винен конкурс и фестивал се мести на открито в сърцето на София
Осмият Балкански международен винен конкурс и фестивал се мести на открито в сърцето на София
Балканският международен винен конкурс и фестивал Балканският международен винен конкурс и фестивал (Balkans International Wine Competition and Festival - BIWCF) отваря врати за осми пореден път
от 24.04.2019 12:48:38
6 начина да подобриш храносмилането си естествено
6 начина да подобриш храносмилането си естествено
Информация и съвети за справяне с проблема на липсата на достатъчно стомашни сокове
от 26.03.2019 11:02:17
Кулинарна фотография: основи и съвети
Кулинарна фотография: основи и съвети
Обичате ли да снимате храна? Може би сте разочаровани, че снимките ви никога не стават като в Pinterest и Instagram? Ако е така, не се обезсърчавайте!
от 26.03.2019 10:16:56
Гурме програма на СФФ: вино, зехтин и... бюрек
Гурме програма на СФФ: вино, зехтин и... бюрек
Тази година София Филм Фест има специална Гурме програма, в която влизат 3 великолепни документални филма.
от 07.03.2019 10:56:26

Конфитюр за 5 минути!

Да приготвиш конфитюр за 5 мин. Мисията е възможна с Гелфикс на Dr. Oetker - фикс за приготвяне на мармалади, конфитюри и желета на Dr. Oetker.

Незаменимият помощник Гелфикс

Гелфикс е онази вълшебна съставка, която ще ви помогне да приготвите конфитю-ри, мармалади и желета за рекордно кратко време. Той съдържа точната пропорция полезен цитрусов пектин и естествена лимонена киселина, необходими за желира-нето на конфитюр от един килограм плодове. Пектинът подпомага получаването на желиран ефект (без да е необходимо продължително варене). С узряването на пло-довете, обаче, съдържанието на пектин в тях намалява. Тогава на помощ идва Гел-фикс, който добавя допълнително пектин към сместа от вече узрели и сладки пло-дове. При варенето на конфитюра пектинът от плодовете и този от Гелфикс се свързват с плодовата и допълнително добавената захар. Така след изстиване кон-фитюрът се желира достатъчно добре. Можете да избирате между 3 разновидности Гелфикс според сладостта и степента на зрялост на плодовете и да контролирате количеството захар, която добавяте.

 

 

Златен конфитюр с шампанско

Продукти:

700 г    кайсии

700 г    нектарини

200 мл шампанско

2 пак.   Гелфикс Супер 3:1 Dr.Oetker

700 кг   захар

1 пак.   лимонена киселина Dr.Oetker

 

Приготвяне

Измийте и почистете плодовете от костилките и дръжките. По желание обелете  нектарините. Нарежете ги на кубчета и претеглете точно 700 г от всеки плод.

Смесете плодовете и шампанското в подходящ съд за варене. Смесете съдържанието на пакетчета Гелфикс Супер с 4 с.л. захар и го объркайте добре в плодовата смес. Сложете сместа да заври на висока температура като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар и лимонената киселина и разбъркайте добре. След като отново кипне, конфитюрът трябва да ври още около 5-6 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.

Свалете конфитюра от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.

 

Вижте още рецепти и видео съвети за бързи конфитюри с малко захар на  https://www.oetker.bg/bg-bg/konfitjuri/marmaladi-i-konfitjuri.html.

 

Публикувана на 24.06.2019 14:52:41, източник: Dr. Oetker


1   2   3   4   5